Ordförande har ordet - Arkiv

2016-01-23, Israpport Ludden 23 jan

Reviderat 23 jan:
(23 jan) Dag för issåg-
ning bestämd. Alla intres-
serade är välkomna. Även du som inte är medlem i Veterantraktorklubben. Alltså alla är välkomna. Ta med några 20-lappar så kan du köpa varmkorv och dricka (så långt lagret räcker). DATUM: lördag 6 februari kl 11.00 samling Färsna gård (=för oss som ska jobba). 12.00 börjar vi såga på sjön Ludden (nedanför Norrtälje Vattenverk). Kl 14 bör vi vara klara med första lasset framme vid isstacken öster om gården Färsna.
-----------------------
Reviderat 22 jan:
(22 jan) Vid provborrning den 21 jan hade istäcket vuxit till över 30 cm kärnis <=OBS! Ingen stöpis eller olika lager av is. Ytan är litet skrovlig men det påverkar inte vårt behov. Nu är det dags att börja med issågning. Inom några dagar bestämmer vi dag och tid för sågningen.
-----------------------
(17 jan) Efter snöfall, töväder, massor av nysnö och nu flera dagar med sträng kyla har jag besiktat isläget idag. Isen är bättre än väntat. Vid tövädret smälte så mycket av snön att det blev vatten över hela sjön. Därefter kom nysnön som också förvandlades till vatten. Vid dagens besök fanns bara ett tunt lager med snö. Jag skottade bort snön på en yta ca 20 x 10 meter. Se bild. Även i sjöns strandkant bar isen. Tjocklek på sjön: ca 14-15 cm. Kommande dagar: Om det fortsätter att vara kallt så växer isen med flera centimeter på några dagar. OM det kommer mer snö får vi försöka skotta bort nysnön. När tjockleken kommer upp i 20 cm kan det vara läge att planera för att såga och lägga i isstack. Håll koll här på Hemsidan. När dag för sågning är bestämd annonserar vi även i Norrtelje Tidning under Föreningar./ Bengt Ericsson.
FOTON: Övre; bild från 17 jan 2016. Nedre: Issågningen förra året, 2015.

» Senaste brevet från ordförande