Ordförande har ordet - Arkiv

2013-03-12, Åkrar vid Färsna

Här är skrivelsen som nu översänds till NNS. Till den finns några kartskisser som inte hänger med här.
--------------------------------------

Till
Norrtälje Naturvårdsstiftelse
Färsna gård, 761 73 NORRTÄLJE

Framställan att få disponera mark öster om gården redan vid årets uppvisning, 10 aug 2013
BAKGRUND TILL SKRIVELSEN
Under många år har vi kunnat genomföra våra årliga uppvisningar på åkrar belägna söder om gården, A, på bif skisser. Nybyggnation expanderar. Vi har redan efter samråd med kommunens Mark- och exploateringsenhet erhållit besked att vårt arrenderade område - kommer att ”krympa” väsentligt redan 2013.

Vi inser därför att det behövs alternativt utställningsområde redan 2013. Den krympta areal, A, vill vi fortfarande arrenderar av kommunen och använda för parkeringsändamål. Detta ändamål har godkänts.

VÅRT ÖNSKEMÅL
Vi har börjat se oss omkring efter andra marker kring gården Färsna och även på grannars mark i väster om motionsspår (mot väg 76). Den marken är ingen långsiktig lösning. Tillfällig för P-ändamål, möjligen.

HUVUDINTRESSE
Vårt huvudintresse riktar sig till de vackra åkrarna öster om gården, märkt B på skisser. Dessa åkrar är idealiska för vårt ändamål – utställning. Vackra, i olika former och lutning. Vi räknar inte med något åkerbruk – möjligen en liten yta för uppvisning av höskörd – sådant behöver avtalas. Om ni ser möjlighet för oss att mot ersättning arrendera åkrarna och tillsammans hitta former för viss brukning vilket kan vara tillsammans med er stiftelse, Färsna 4H eller andra vid gården verksamma, är vi öppna för förslag.

Ser fram emot ert svar.
Med vänlig hälsning
VETERANTRAKTORKLUBBEN NORRTELJE

Bengt Ericsson
uppdrag av styrelsen

» Senaste brevet från ordförande