Ordförande har ordet - Arkiv

2013-02-27, VEM FÅR ÅRETS UTMÄRKELSE?



Vid årsmötet den 23 mars ska vi uppmärksamma en medlem som gjort goda insatser. Det är fritt att nominera - styrelsen beslutar - utdelning vid årsmötet. Inga namn kommer att nämnas hur ni=du röstat. Jag har redan fått en del mejl och påringningar. Läs mina kortfattade kommentarer om de nominerade - nedan


Vid gårdagens styrelsemöte fanns nomineringsfrågan på dagordningen. Med hänsyn till att det handlar om personfrågor bestämdes att medlemmar meddelar mig, Bengt Ericsson. Jag gör en sammanställning och meddelar styrelsen innan beslut. En medlemsnominering/omröstning är vägledande - styrelsen beslutar. Det vore fel av styrelsen att inte lyssna på medlemmarna. Läs kort om de nominerade, nedan.


-o-o-o-o-o-Nominerade är-o-o-o-o-


* Pär Lundin, kassör, Tallbacken, Estuna
* Bröderna Zetterström, Vallentuna
* Martin Brolin (ung traktorintresserad boende i Nodsta)
* Lennart Eriksson, Söder-Nånö
* Henrik Malmlöv, Knutby
* Ulf Wåhlin, Vallentuna


-o-o-o-o-meddela mig senast 5 mars-o-o-o-o-


Mejl: bengt14203@telia.com
Tfn 0706-938877

Med vänlig hälsning
Bengt Ericsson, ordförande

----------------------

* Pär Lundin, kassör, Tallbacken, Estuna
Pär har under många år varit klubbens kassör. Han har också skaffat och vårdat många V-traktorer. Ställer upp i vått och torrt. Bl a har Pär hållit i entréer vid våra stora uppvisningar, hjälper till vid onsdagsträffar, ger råd och hjälper till med snickerijobb. Deltar i modellbyggargruppen.


* Bröderna Zetterström, Vallentuna
Bröder som driver gård i Vallentuna. Bröderna har stort intresse för klubbens verksamhet. Har skänkt betydande penninggåvor när klubben var ny. Har också skänkt maskiner, bl a en utmärkt väl fungerande självbindare med både vinge och stavhaspel. Deltar nästan alltid i våra uppvisningar i aug. Litet av doldisar.


* Martin Brolin (ung traktorintresserad boende i Nodsta) Martin bor straxt utanför Norrtälje. En av klubbens yngre medlemmar. Trots unga år har han varit medlem en tid. Han har egen traktor som han vårdar ömt. Vad jag vet har han deltagit vid de flesta av våra utställningar. Om allt funkar blir han föremål för reportage i nästa nummer av vår Medlemstidning (inte den som kommer nu i mars - där skriver jag om Ulf W)


* Lennart Eriksson, Söder-Nånö
Lennart tillhör de som ställer upp för klubben i de mest skiftande sammanhang. Förutom stort intresse av motorhistoriska fordon - lastbilar, traktorer, MC och mopeder, gör han betydande insatser vid våra visningar. Medverkar vid starten av tävlingar på våra utställningsdagar. Han hjälper till med frakter av diverse föremål då med sin användbara militärlastbil.


* Henrik Malmlöv, Knutby
Henrik kanske är en liten dåldis för oss i klubben. En ung kille med mycket stort intresse för vår verksamhet och har hemma på sin gård i Knytby många pärlor. Vid senaste uppvisning körde han hela vägen mellan Knutby och Färsna med traktor + släp med ytterligare en traktor. Han finns med i reportaget med fin bild från Färsna sommaren 2012 - senaste numret av tidningen Traktor.


* Ulf Wåhlin, Vallentuna
Ulf känner de flesta. I kommande medlemsblad gör jag ett Hemma-hos-reportage med honom. Massor av historiska fordon, traktorer, bilar, MC och mopeder. Även tändkulemotorer. Ulf ställer också upp när vi har sammankomster. En uppskattad händelse förra året var när Ulf överlät sin gamla trotjänare - en Fordson låglundare till klubben för ett lågt pris. Dessutom transporterade han traktorn till Färsna utan ersättningskrav. Traktorn är nu klättertraktor med ramp för rullstolsburna.


-Slut; det finns naturligtvis mycket mer att lyfta fram. Men fritt ur hjärtat och med den kännedom jag besitter; stannar jag här.

» Senaste brevet från ordförande