Ordförande har ordet - Arkiv

2012-01-31, Traktor för rullstol

Vi har fått en förfrågan från Balders Hus i Norrtälje (skola för barn med vissa hcp). Detta förslag är även bra för alla rullstolsburna barn och vuxna som besöker Färsna.

Förfrågan gäller följande:
att vi grejar till en gammal traktor så att man kan rulla upp en rullstol bakifrån. Den rullstolsburne sitter då på förarplatsen och kan hålla i ratten och röra reglagen. Traktorn ska inte köras, utan stå stilla.

MITT FÖRSLAG: en äldre Fordson (låg-lundare) kan vara lämplig. Sitsen tas bort och där svetsar vi fast en platta lämplig för rullstol. Bakom rullstolen kan det behövs en säkerhetsstång av något slag eller kejda. En ramp med svag lutning att rulla upp stolen. Vid sidan av ena bakhjulet byggs en träplatta så att medföljande personlig assisten kan stå bekvämt i den rullstolsburnes närhet.

AVSLUTNING: Fungera, tänk efter om det finns någon skruttig traktor som enkelt kan byggas om. Visst ekonomiskt bidrag till ombyggnaden kan vi räkna med från Färsna Naturvårdsstiftelse. (handikappstöd från Arvsfonden). Vi diskuterar vidare på nästa styrelsemöte. /Bengt E

» Senaste brevet från ordförande