Ordförande har ordet - Arkiv

2011-07-18, Handikappvagnen

Under flera månader har vi i styrelsen talat om att skaffa en vagn anpassad för att köra rullstolsburna och även personer med andra svårigheter att komma ut i skog och mark. Runt Färsna gård finns många fina utflyktsvägar.

Vi ansökte och fick pengar från Roslagens sparbank och deras stiftelser. 15 000 kr. Nu är en vagn inköpt. Tack vare våra medlemmar som har goda kontaktvägar hittades till slut en perfekt vagn. Tack Kurt-Åke Mattsson. Under ledning av Nicke Carlsson och Kalle Öhman har den gjorts iordning. Goda råd från Pär Lundin har varit ovärderliga. En del jobb kvarstår bl a målningsjobb, som utförs av Arne Gillberg vid Färsna. Även om vagnen är nästan färdig väntar vi med den högtidliga invigningen till den 13 aug - Veterantraktorernas Dag. Till den dagen har vi redan bestämt att inbjuda handikappföreningar och deras medlemmar. Vi har fått svar från ett antal och idag har vi beställningar på ca 40 fribiljetter till den 13/8 att skickas till de som hört av sig.

Till invigning kommer även företrädare från Roslagens Sparbank att inbjudas. Vi ska också försöka hitta någon personer som klipper invigningsbandet. Jag (Bengt E) ska tala med ordföranden för Tiohundra, Hans Andersson. Han har stor intresse av handikappfrågor och om tiden räcker till kommer han säkert och inviger. Vår styrelse kommer att planera invigningscermonin.

Under *Hänt med bild* *Handikappvagnen* kan du se hur den såg ut innan renovering.
--18 juli 2011.

» Senaste brevet från ordförande