Hänt med bild

2017-04-17, 2017-04-17 * ÖSA o VTKN

ÖSA och VTKN. I samband med att vi fick uppdraget att avveckla diverse maskiner vid Norrby gård i Söderbykarl fanns två ÖSA-dumprar. Båda dessa har vi räddat från skrotning och dom finns f n vid Färsna. I början av april kom en grupp från ÖSA och tittade på dumprarna. Dom blev mycket intresserade och vi kom överens om ägarbyte. Nu blir det renovering hemma i Ösa. På deras egen hemsida - www.ösa.se/ny-maskin-till-alfta/ - finns uppgifter om besöket och deras ambition att renovera redan i år - fotot från Färsna ser du nedan.

Vid vårt eget årsmöte, den 25 mars, kom vår medlem William Gillemar med en bild från en arbetsdag på 1960-talet. Vägjobb väg E18, Rosenkälla-Arninge. På det fotot ses ÖSA-dumpern i arbete. Trolig förare vid tillfället = Henry Hedendal, Västernäs. (övre fotot).

Det finns några medlemmar i Traktorklubben som har intresse av att besöka deras ÖSA-dagar (se nedan) hösten 2017. Om vi blir en mindre grupp så ordnar vi med buss och fixar med övernattning.

ALLTSÅ ==> Notera 29-30 september 2017 i era kalendrar för ÖSA nostalgidagar på Alfta Skogstekniska i Alfta. Entré avgift 100 kr, som gäller båda dagarna. Barn under 15 år går in gratis. Mer info kommer längre fram när vi vet om resan blir av. (inskrivet 2017-04-17).

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans